MODULAIRE AANPAK
Het programma is opgedeeld in 3 modules, afgewisseld met een stage. Aan het eind van elke module wordt een evaluatie voorzien door externen aan de opleiding.
Na elke module worden aangepaste stages uitgevoerd, waarin het geleerde toegepast en ingeoefend wordt.
Module 1 : inleiding
Module 2 : basis techniek
Module 3 : klank, licht, video & arbeidsmarkt
METHODE
Er wordt in de mate van het mogelijke gekozen voor een "hands on" opleiding, dit wil zeggen dat de deelnemers zoveel mogelijk in de praktijk leren en de theorie beperkt blijft tot de rechtstreeks toepasbare of voor de praktijk noodzakelijke stof.
In die zin trachten we steeds de praktijk onmiddellijk aan te sluiten op de theorie, zo zal bijvoorbeeld de theoretische les trekkenwand gevolgd worden door een praktijkoefening in kleinere groepjes waar iedere deelnemer individueel begeleidt kan worden, dit evenzeer voor de lessen klank, licht, ….
De stages volgen telkens na het afsluiten van een module en hebben vanzelfsprekend de bedoeling rechtstreeks aan te sluiten op de verwerkte stof.
LESGEVERS
De lesgevers worden bewust gekozen uit ervaren technici in de sector, op deze manier wordt de koppeling van de opleiding met de praktijk verzekerd.
De snelle evolutie van techniek en de "hands-on" methodiek maken deze koppeling immers absoluut noodzakelijk.
Bovendien kunnen deze lesgevers nuttige tips aangaande stageplaatsen of tewerkstelling en extra informatie rond bepaalde thema’s aanbieden.
DOCUMENTATIE
Elk onderdeel van het programma wordt aangevuld met uitgebreide documentatie. Deze is zo opgevat dat de deelnemer deze later als een vademecum kan gebruiken.
Verder worden de nodige bronnen vermeld, zodat de deelnemer zich zelf verder, en permanent, kan documenteren.
Hierbij wordt zowel van klassieke als van digitale bronnen gebruik gemaakt.